לאחרונה ולאור המצב החברתי, משטרת ישראל מחייבת את בעלי המועדונים להתקין מצלמות אבטחה, כיום לא ניתן לפתוח את דלתות המועדונים ללא מערכת שתקליט את כל המתרחש במועדון ומחוצה לו, בעלי המועדון מחויבים להודיע על כל קטטה ועל כל מקרה חריג שהוא, וכמו כן לתעד זאת על ידי מצלמות אבטחה אשר מתחברות למערכת הקלטה אשר מקליטה מינימום 30 ימים אחורה, ישנם מקרים שמשטרת ישראל דורשת מעל ל-60 ימים והכל תלוי מאוד במקום וקהל הלקוחות.
על בעלי המועדון לכסות את רוב שטחי המועדון ומחוצה לו , ומדי תקופה מסוימת המועדון חייב להצהיר על תקינות המערכות ועל תחזוקת המערכות ע"י חברה מוסמכת אשר מתעסקת בהתקנת מערכות אבטחה.
במקרים רבים מצלמות האבטחה מצליחות לקלוט אירועים חריגים ולכסות על בעלי המועדונים מסגירה, משטרת ישראל מחמירה עם הנושא, ובמקרים רבים אף סוגרת את המועדונים שאין להם את מערכות אבטחה נכונות, כאשר מקרה כזה קורה המועדונים מפסידים המון, קהל, כסף, פרסום, ועוד.
ראשית על בעלי המועדון לרשת את המצלמות במקומות שבהם יכולים להיווצר קטטות כגון:
כניסה ראשית, שירותים, רחבת ריקודים, קופות, סביב הבאר, כניסה משנית, חניה.
לאחר מכן יש להקצות מיקום מערכת שיהיה במקום סגור ושמור מפני גניבה, כל הרעיון שהמערכת תהיה במקום שלא תינתן למבצע העברה גישה כי ברגע שמערכת המצלמות נגנבת לא ניתן לראות את מה שהתרחש.
במקרים רבים לא ניתן לכסות את השטח כולו, לכן נועדו מצלמות ממונעות אשר מכסות 360 מעלות והן בעלי אפשרות פטרול ואו מעקב אוטומטי, החוסר של המצלמות הללו שכאשר המצלמה עוקבת אחרי תנועה מסויימת הצד השני חסוף ולא ניתן לראות להקליט אותו. במקרים אחרים אין אפשרות אחרת מאשר לשים 2 מערכות גדולות בעלות 16 32 ערוצים בכדי לכסות את כלל השטח.
משטרת ישראל דורשת התקנת מערכות לספירת קהל אוטומטי, כי ברגע שקורה משהו חריג המשטרה יודעת בדיוק כמה אנשים היו נוכחים, וע"י מצלמות האבטחה ניתן למספר את הקהל, וכל זאת רק וכאשר ישנו כיסוי מוחלט של כלל המועדון.
המלצה:
רצוי לקחת חברה שיודעת לייעץ ולתכנן את פריסת המצלמות בכדי שלא יהיו בעיות כיסוי, ישנן חברות רבות אשר מעסיקות יועצי מיגון אשר לא גובות כסף על הייעוץ כל עוד הם עושים את העבודה הסופית, כמו כן ישנן חברות אשר לא גובות כסף כלל, רצוי להתייעץ עם כמה וכמה חברות בנושא.
רענן אברמוביץ
Pro-Cam
בברכה,
אברמוביץ רענן
Pro-Cam